De 7 Mindfulness Principper

De 7 forudsætninger for mindfulness, som Jon Kabat-Zin skriver det i sin bog, Lev med livets katastrofer.

At have et åbent sind. At kunne se verdenen som var det for første gang. Nysgerrig og interesseret.

Ikke stræben. Vi er rigtig gode til at stræbe, og vil have mere og mere og nå mere.

Ikke dømme eller bedømme. Vi er meget gode til at, lyn hurtigt at, vurdere om vi kan lide det eller ikke lide det vi ser eller oplever. Vi skal hele tiden tage stilling.

Tålmodighed. At have tålmodighed og lige stoppe op og

Tillid. Tillid til dig selv og din intuition.

Accept. Acceptere at tingene er som de nu er.

At give slip. Det er en måde at lade tingene være på, at acceptere tingene som de er.

De 7 principper her hænger sammen på alle måde. Du bruger tålmodighed for at kunne acceptere og have tillid, og giver slip for at kunne acceptere og jeg kunne blive ved.

Jeg bruger selv de 7 principper i min hverdag. Jeg er ikke mester i det, men de tror jeg nu heller ikke jeg bliver. Det er en proces og en livstil, som jeg kan mærke gør rigtig meget for mig. Det er noget jeg øver hver dag, og flere gange om dagen. Hertil blander jeg en god portion taknemlighed i. Hvis jeg skulle tilføje noget så er det taknemlighed. Det synes jeg også er en vigtig del i mit liv. Da jeg først gik i gang med at tænke over ting i mit liv jeg er taknemmelig over, måtte jeg lige gå et skidt tilbage og tænke lidt, selvfølgelig kom min datter og familie frem, men da jeg skulle finde flere ting kneb det lidt. Nu er jeg længere inde i de tanke baner, og nu kommer de ting frem helt af sig selv. Jeg finder stor taknemlighed i at gå en tur, kigge på min datter lege, at kigge på en blomst med åbent sind og nysgerrighed, at drikke en god kop the, at mødes med gode veninder at jeg er startet til yoga osv. Du kunne selv prøve at tænke lidt på, hvad du er taknemmelig over.